HUMLUM

Konstnären bakom Ushiri Stenberg född 1975 är jag och boende på Möllevången i Malmö sedan 1999. Om du är från Malmö har du säkert sett mig på designmarknader eller mina brädspel på Sci-fi bokhandeln för eller på någon festival. Jag är mest känd för min svarta humor och ironiska sida inom mitt skapande men jag har precis som många andra även mitt barnasinne kvar. Även ett behov av att skapa söta mysiga saker riktade till barn som bara är rara. En del av det hittar ni här på denna sidan.

Unik speldesign Mina brädspel är världsunika och är ej massproducerade. Normalt tar ett brädspel lite mer än ett år att utveckla, designa, speltesta.

Handgjort
Precis som allt annat jag gör är det gjort för hand, laminering, vikning, klippning, teckningar, sågning av träbitar. Något väldigt tidskrävande var anteckningsböckerna som jag köpte för att sen ta bort häftningen på och sedan sätta på mina egna omslag.

Namnet
Efter att jag hade skapat pedagogiskt barnmemory så ville jag ha ett namn att arbeta med allting under så att det inte skulle förväxlas med mina andra saker med svart humor. Läste en bok där det var en förståndshandikappad pojke i som hette Humlum, vilket även är en by i Danmark. Jag föll för hur mysigt det är att säga humlum och kände att det var perfekt. Logon tyckte jag passade bra med tanke på pojken i boken. Man känner instinktivt något för den min björn med kryckor vars namn nu är Humlum. Björnen figurerar även på ett av mina otrevliga gratulationskort.

Produkter Klippdockor, Frukosttabletter, bokmärken, Pedagogiskt memory, Gratulationskort, anteckningsböcker

Klippdockor 30:-

Planscher 30:-

Pedagogiskt memory 220:-