Dorateatern – (Swedish only)

Klicka texten här eller bilden för att lyssna på intervjuen

(Vid tiden för intervjuen hade jag fortfarande inte bytt till Ushiri)

Min första intervju jag gjort var med Dorateatern. När jag gick till MAF så såg jag att de skulle köra en kort bit ur deras kommande föreställning som var en musikaltolkning av det feministiska proggbandet Röda bönor som jag i flera år tyckt var fantastiska med sin sånger och texter. .

Dessvärre är det lika aktuellt nu som då. Jag såg det och häpnade och kände mig tvungen att göra en intervju med dem via Fontänhuset på 89,2 mhz Malmökanalen på grund av deras fantastiska humor och energi. Mitt livs första intervju och det till råka på med en grupp på 5 personer. Jag är konstnär och kreatör och min konst är bitvis inspirerad av feminism och jämställdhet eftersom det är oerhört viktigt i en tid när konservativa krafter vill dela upp oss igen så det var

Å när jag väl sett Dorateatern spela så frågade jag om jag fick intervjua dem för Malmö lokalradio och de tackade ja. Så då var det bara å sätta sig o skriva frågor å komma på hur man gör en intervju. Jag bara kände att faeen denna ascoola grupp måste fler höra talas om och deras budskap.

Dorateatern bestod/består av från vänster räknat: Frida Gällblad, Mikaela Eriksson,Johanna Sjölinm, Linn Mattsson Tillberg,Agnes Malteson

Först när jag mötte dem på Fontänhuset på väg till studion kändes det som en grupp med tre meter långa kvinnor och jag insåg att jag var starstruck å var så hypad kring intervjuen.

Sen var det en utmaning att inte prata själv för mycket eftersom jag är en babbelkvarn å hade jag råkat göra det så hade det ju underminerat hela poängen med intervjuen.

Alla frågar till intervjuen placerades i asken “Pan…Doras box”, en svenglishfiering av Pandoras box/Pandoras ask

Vår Studiokvinna Jenny här ovan

Baksidan på bokmärkena med deras sjukt coola logo

Bokmärken ovan som jag gjorde till intervjuen som det starstruck faen jag blev av deras oerhört starka humor som gjorde att jag ville göra en intervjuen i första hand med dem.

Röda Bönor var ett feministiskt proggband som bildades i Lund 1973. Länk till Röda bönors musik på Soundcloud

När pjäsen väl hade release på “Far i hatten” i folkets park Malmö blev jag glatt överraskad att en av originalmedlemmarna Kaya Ålander från Röda bönor kom. Fick hennes autograf 😀 och bad samtliga i Dorateatern signa en poster med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s